Kontakty

Capdepon Caractére, Blanquette de Limoux AOP, BRUT

Capdepon Caractére, Blanquette de Limoux AOP, BRUT

Capdepon Caractére, Blanquette de Limoux AOP, BRUT

Vaše cena včetně DPH 299,00 Kč 247,11 Kč bez DPH 21% Kód: i000217
ks  

Tradiční Blanquette de Limoux
Tento sekt se skládá z 90 % Mauzacu, 5 % Chardonnay a 5 % Cheninu.
Mauzac je tradiční odrůda regionu Limoux, která se zde pěstuje po staletí. Tato odrůda révy vinné existuje ve Francii pouze ve dvou apelacích: Gaillac a Limoux. Mauzac je známý pro svou kyselost a aromatickou neutralitu, což z něj dělá jemnou kombinaci pro šumivá vína.

Tradiční metoda s druhotnou fermentací v láhvi (prize de mousse) , ty budou více než rok odpočívat na lištách v klimatizovaném sklepě.
Vinifikace: výhradně ruční sklizeň téměř přezrálých hroznů. Lisování je okamžité při nízkém tlaku pneumatickým lisem. Přirozená fermentace se provádí pomocí původních kvasinek přirozeně přítomných v hroznech, tato se zastaví filtrací. Stáčení je bez přídavku cukru během měsíce března.

Tento Blanquette de Limoux se sklízí ručně na nejstarších vinicích v oblasti mezi 350 a 450 metry nad mořem, půda jílová a vápencová.

Degustace: Blanquette de Limoux Brut je ideální jako dezert i jako aperitiv, s normanským jablečným koláčem nebo pěkným citrusovým salátem …
Jeho bílá pěna je bohatá a podporuje řetězec jemných a četných bublin. Čichová intenzita je odhalena provzdušněním s tóny hlohu, akácie, květinových šťáv … náznak minerality dodává komplexnosti! Ve vůni objevujeme harmonii s vůní citronu a růžového grapefruitu snoubenou s nádechem lískových oříšků v závěru.
Alkohol: 12,5 %
Teplota podávání: 6 – 8 °C
0,75l

u3Deci.cz » Eshop » Vína podle odrůdy » Sekty a šumivá vína » Capdepon Caractére, Blanquette de Limoux AOP, BRUT

Potvrzení plnoletosti.

Omlouváme se za toto vyrušení a zdržení, ale musíme se vás zeptat. Vstupujete na stránky obsahující alkoholické nápoje. Ze zákona je přístup k těmto produktům podmíněn vaší plnoletostí.

Souhlasem potvrzujete, že je vám víc jak 18 let.

(a nebojte, toto oznámení vám po vašem souhlasu zobrazíme zase až za rok)

souhlasím   odejít