Váš nákupní košík je prázdný.
Přidejte ještě zboží v hodnotě 3 000,00 Kč včetně DPH a máte dopravné zdarma.
Nákupní košíkValpolicella je oblast v italské provincii Veneto, slavná pro svou výrobu vína. Nachází se v předalpinské oblasti, sluncem zaplavené údolí jsou chráněny před chladnými větry kopci. Další sluneční záření se odráží z paprsků od vodní hladiny řeky Adige. Pro vinařství existuje nejen ideální klima, ale také nádherná půda s významným obsahem vápníku až po červený oxid hlinitý. Takové bohatství půdy vám umožňuje pěstovat odrůdy, které se nikde jinde nenacházejí. Jedná se o místní "endemiky" – Molinara, Rondinella a Corvina.
Amarone della Valpolicella DOCG
Odrůda: Corvina, Corvinone a Rondinella
Vinice: kopcovitý; tufovité, jílovité a vápencové půdy; jihozápadní expozice..
Vyrábí se metodou sušení hroznů, která se nazývá "Appassimento". Po sklizni se hrozny suší na bambusových rohožích zhruba do ledna následujícího roku. Za tuto dobu ztratí 30-45% své váhy (podle odrůdy) a jsou tak koncentrovanější, než čerstvé hrozny.
Doba sušení hroznů (procesu "Appassimento" ) závisí na počasí a odrůdě hroznů.
Stárnutí: dubové sudy
Barva: rubínově červená.
Vůně: typická, kořenitá,intenzivní.
Chuť: sametová, plná
Doporučujeme: Grilovaná masa, pečeně a zvěřina; zralé sýry. Nebo jen tak – meditační víno"
Podáváme při 16°-18° C
Obsah alkoholu: 15 % obj.
0,75l
Omlouváme se za toto vyrušení a zdržení, ale musíme se vás zeptat. Vstupujete na stránky obsahující alkoholické nápoje. Ze zákona je přístup k těmto produktům podmíněn vaší plnoletostí.
Souhlasem potvrzujete, že je vám víc jak 18 let.
(a nebojte, toto oznámení vám po vašem souhlasu zobrazíme zase až za rok)
souhlasím odejít