Váš nákupní košík je prázdný.
Přidejte ještě zboží v hodnotě 3 000,00 Kč včetně DPH a máte dopravné zdarma.
Nákupní košíkValpolicella (Valpolicella) je oblast v italské provincii Veneto, slavná pro svou výrobu vína. Nachází se v předalpinské oblasti, sluncem zaplavené údolí jsou chráněny před chladnými větry kopci. Další sluneční záření se odráží z paprsků od vodní hladiny řeky Adige. Pro vinařství existuje nejen ideální klima, ale také nádherná půda s významným obsahem vápníku až po červený oxid hlinitý. Takové bohatství půdy vám umožňuje pěstovat odrůdy, které se nikde jinde nenacházejí. Jedná se o místní "endemiky" – Molinara, Rondinella a Corvina.
Odrůda: Corvina, Corvinone a Rondinella
Znovu fermentováno na hroznových výliscích z Amarone.
Valpolicella Ripasso DOC Superiore
Vinice: kopcovitý; tufové, jílovité a vápencové půdy; jihozápadní expozice.
Vyrábí se metodou "Ripasso" kdy se zbytky z výroby vína Amarone přidají do základní Valpolicelly, Vznikne tak víno s extra tělem, alkoholem a ovocností.
Stárnutí: dubové sudy
Barva: rubínově červená. Vůně: typická pro Valpolicella, kořenitá a intenzivní.
Chuť: sametové, plné, zaoblené a dobře vyvážené.
Doporučujeme: těstovinová a rýžová jídla s houbovou nebo masovou omáčkou; grilované nebo pečené maso a zvěřina; zralé sýry..
Podáváme při 18-20° C
Obsah alkoholu: 14 % obj.
0,75l
Omlouváme se za toto vyrušení a zdržení, ale musíme se vás zeptat. Vstupujete na stránky obsahující alkoholické nápoje. Ze zákona je přístup k těmto produktům podmíněn vaší plnoletostí.
Souhlasem potvrzujete, že je vám víc jak 18 let.
(a nebojte, toto oznámení vám po vašem souhlasu zobrazíme zase až za rok)
souhlasím odejít